Cine poate participa la activitatile proiectului ?

Grupul tinta al proiectului este format din 256 de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala, care au domiciliul/ locuiesc pe teritoriul GAL Codrii de Arama.

Pentru a fi eligibile, persoanele din grupul țintă vizat prin proiect trebuie să îndeplinească CUMULATIV următoarele 2 condiții:

 CONDIȚIA 1: Să aibe domiciliul/ să locuiască în comunitatea marginalizată vizată de intervenție – GAL Codrii de Arama.

Persoanele din comunitățile marginalizate aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială care nu au acte de identitate, dar locuiesc în acest teritoriu vor reprezenta grup țintă eligibil dacă, în urma anchetei sociale, se constată că locuiesc în comunitatea marginalizată aflată în risc de sărăcie şi excluziune socială.

CONDIȚIA 2: Să fie persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială. O persoană poate fi considerată în risc de sărăcie și excluziune socială dacă se încadrează în cel puțin una dintre cele 3 situații enumerate mai jos:

 • SUNT ÎN RISC DE SĂRĂCIE. În categoria „risc de sărăcie” sunt incluse persoane care au un venit disponibil echivalent situat sub pragul riscului de sărăcie, care este stabilit la 60% din venitul mediu disponibil echivalat național (după transferurile sociale)

ȘI/SAU

 • SE CONFRUNTĂ CU O DEPRIVARE MATERIALĂ SEVERĂ. Persoanele care se confruntă cu deprivare materială severă dispun de condiții de trai extrem de limitate datorită lipsei resurselor, la care se înregistrează cel puțin 4 din cele 9 elemente de deprivare: nu își pot permite:
  1. să plătească chiria sau facturile la utilități,
  2. să asigure încălzirea adecvată a locuinței,
  3. să facă față unor cheltuieli neprevăzute,
  4. să mănânce carne, pește sau un echivalent proteic în fiecare zi,
  5. o săptămână de vacanță departe de casă,
  6. un autoturism,
  7. o mașină de spălat,
  8. un TV color, sau
  9. un telefon.

ȘI/SAU

 • TRĂIESC ÎN GOSPODĂRII CU O INTENSITATE FOARTE REDUSĂ A MUNCII. Intensitatea foarte redusă a muncii caracterizează persoanele care au vârsta cuprinsă între 0-59 ani care locuiesc în gospodării în care adulții (cu vârsta între 18-59 ani) au lucrat în anul anterior la mai puțin de 20% din potențialul lor total.
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Share This