Fundaţia CORONA Iaşi, în parteneriat cu Asociatia CLARA din Dorohoi, anunta inchiderea proiectului regional cu titlul „+ FEMINA”.
Proiectul, derulat pe o perioadă de 20 luni, este cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale” – Domeniul major de intervenţie 6.3. „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”. Valoarea totală a proiectului: 2.124.260,00 lei, din care asistență financiară nerambursabilă este de 2.081.774,80 lei .
Prin activitatile desfasurate si rezultatele obtinute, proiect contribuie pe termen mediu si lung la prevenirea discriminarii de gen pe piața muncii din judetele Iasi si Botosani, in scopul asigurarii accesului egal la ocupare și dezvoltare profesionala a femeilor si grupurilor vulnerabila si al promovarii principiilor incluziunii sociale si ale egalitatii de sanse. In acest sens, in cadrul proiectului au fost implementate doua tipuri de programe de servicii adresate celor doi actori cu responsabilitati directe in producerea schimbarilor socio-economice si culturale dezirabile:
Femeile, inclusiv din grupurile vulnerabile. In cadrul proiectului 484 de femei au parcurs gratuit serviciile de evaluare si formare ale Programului de formare „+Femina”. Oferta de formare a inclus 12 programe de formare profesionala continua (calificare /perfectionare /specializare /initiere /competente comune) stabilite in acord cu cerintele angajatorilor.
In cadrul acestui program, 350 de femei au obtinut calificari in diverse meserii ce le asigura accesul si mentinerea pe piata fortei de munca locala in timp ce 84 de femei au finalizat cursurile de competente comune antreprenoriale si informatice.
Expertii mass media si angajati ai autoritatilor publice locale. In cadrul Programului de informare si formare „Sanse Egale” 20 experti mass media si 120 angajati ai autoritatilor publice locale si centrale din cele doua judete au participat la evenimentele de informare si formare in tematica egalitatii de sanse si gen pe piata muncii.
Serviciile furnizate in cadrul acestui program au urmarit cresterea constientizarii la nivelul celor 140 de beneficiari asupra problematicii discriminarii de gen in campul muncii si rolului pe care il au in crearea unei culturi inclusive si facilitarea accesului la piaţa muncii a femeilor si a grupurilor vulnerabile.
Fisiere atasate:
analiza_bunelor_practici_de_egalitate_de_sanse
femeile_si_tipologia_locurilor_de_munca_flexibile_in_regiunea_nord_est