Obiectivul general al proiectului :

Imbunatatirea vietii persoanelor aflate in risc de saracie si excluziune sociala de pe teritoriul GAL Codrii de Arama prin implementarea unor masuri integrate de educatie si medico-sociale in vederea reducerii persoanelor aflate in risc de saraciei si a excluderii sociale a grupului tinta.

Obiective specifice:

OS 1. Facilitarea accesului la servicii sociale/medicale/socio-medicale pentru minim 256 persoane aflate în risc de saracie  si marginalizare de pe teritoriul GAL Codrii de Arama, judetul Botosani.

OS 2. Cresterea accesului si participarii la educaie pentru un numar de 100 de copii in risc de saracie si excluziune sociala de pe teritoriul GAL Codrii de Arama, judetul Botosani.

OS 3. Cresterea capacitaii de ocupare si meninere pe piaa muncii inclusiv stimularea antreprenoriatului pentru minim 128 persoane apte de munca, de pe teritoriul GAL Codrii de Arama, judetul Botosani.

OS 4. Îmbunatatirea condiiilor de locuire pentru minim 10 de familii de pe teritoriul GAL Codrii de Arama, judetul Botosani.

Grup tinta

Grupul tinta al proiectului este format din 256 de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala, care au domiciliul/ locuiesc pe teritoriul GAL Codrii de Arama.

Persoanele aflate in risc de saracie si excluziune sociala care vor beneficia de servicii integrate in cadrul proiectului vor avea urmatoarea distributie (in functie de serviciile de care vor beneficia):

      Servicii sociale:

Ø256 beneficiaza de servicii sociale primare de informare si consiliere

Ø50 beneficiaza de servicii de asistenta medicala comunitara (servicii de consiliere medicala si sociala, educatie pentru sanatate, inscriere medic de familie, educatia tinerelor mame, planning familial, asistenta si spijin victimelor violentei domestice s.a.)

Ø15 beneficiaza de servicii specializate de ingrijire la domiciliu

Ø10 beneficiaza de program instructiv – educativ: efectuarea temelor, meditatii; program de socializare si recreere (activitati desfasurate în cadrul centrului sau în diferite locatii din afara centrului: spectacole de teatru, film, tabere, excursii etc.)

Ø10 beneficiaza de servicii sociale specializate pentru copii si familiile acestora: servicii sociale specializate pentru dezvoltarea deprinderilor de viata independenta

Servicii de ocupare:

Ø128 beneficiaza de informare consiliere si mediere profesionala

Ø128 beneficiaza de formare profesionala (cursuri de formare/calificare, formare antreprenoriala)- min 64 de beneficiari vor dobandi o calificare pana la finalul proiectului

 Acordarea de subventii (micro-granturi) pentru infiintarea de noi afaceri – cel putin 8 micro granturi

 Servicii de locuire: minim 10 familii beneficiare de interventiile de imbunatatire a conditiilor de locuire

 Asistenta juridica pentru reglemntarea actelor de identificare, de proprietate, de stare civila: min 60 beneficiari

 Servicii educationale de tip scoala dupa scoala: cel putin 100 de copii cu varsta intre 6 si 14 ani participanti la programul scoala dupa scoala, educatie remediala, activitati extrascolare/extracurriculare, scoala de vara

ACTIVITÃȚI:

1: Sprijinirea dezvoltarii de servicii sociale, inclusiv in cadrul centrului multifunctional de servicii sociale

2: Sprijin pentru cresterea accesului si participarii la educatie

3: Sprijin pentru accesul si/sau mentinerea pe piata muncii

4: Sustinerea antreprenoriatului la nivel local

5: Imbunatatirea conditiilor de locuit ale persoanelor din grupul tinta

6: Asistenta juridica pentru reglamentarea actelor de identificare, de proprietate, de stare civila

7: Campanii de informare si constientizare in domeniul combaterii discriminarii si promovarii multiculturalismului

8: Management si Administrare proiect

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Share This