Ancuta Vamesu a prezentat în premieră primele date din ̂ ̂ (2023) în cadrul conferinței europene de economie socială Enterprising for Tomorrow 2024! Numărul de entități din economia socială crește constant:
Am ajuns la 187.000 de entități înregistrate, cu o creștere de 14.000 față de anul trecut, ceea ce reprezintă o creștere rapidă, comparabilă cu cea înregistrată de alții în șapte ani.
Este prima dată când realizăm o analiză mai profundă asupra finanțărilor europene dedicate acestui sector: Din analiza independentă a finanțării întreprinderilor sociale, doar 0.9% dintre organizațiile de economie socială optează pentru obținerea atestării.
Majoritatea întreprinderilor sociale atestate sunt societăți comerciale și multe renunță la atestat și la misiunea socială după încheierea perioadei de sustenabilitate a proiectelor europene.
Economia socială este un angajator important, cu un număr mare și în creștere de angajați: 171.000 de lucrători, în creștere cu 20.000 față de 2020
În sectorul privat, economia socială reprezintă 46% din serviciile sociale în România, în creștere față de 43% în anii anteriori.
Citește raportul complet https://bit.ly/BarometrulEconomieiSociale2023
#BarometrulEconomieiSociale2023 #IntreprinderiSociale #EconomieSocială
________
Acest raport s-a realizat în cadrul proiectului “SEEDing – Enterprising for Tomorrow”, implementat de ADV România în parteneriat cu Unikum AS (Norvegia), Ateliere Fara Frontiere (România), Social Finance Association (România) și @RISE România – Rețeaua Română a Economiei Sociale.
Proiectul “SEEDing – Enterprising for Tomorrow” beneficiază de un grant de 184 900 EUR din Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturi SEE & Norvegiene 2014-2021. Obiectivul proiectului este de a crește competitivitatea a minim 100 de întreprinderi sociale din România, cu precădere din TIC și industria verde.